Hae tästä blogista

4.3.2018

Serkkukokous 2010
Serkkukokous Päntäneellä 2010
Tuomo Tuuri

Päntäneen seurojentalolla pidettiin 17.7.2010 Nikolai ja Vilhelmiina (os. Ojala) Tuurin lastenlasten välinen serkkukokous.  Vähäkyrössä syntynyt Nikolai  ja Kauhajoella syntynyt Vilhelmiina menivät naimisiin Kanadassa 1896 ja muuttivat takaisin Suomeen 1902 ja ostivat Päntäneeltä Kallio-Rahkolan tilan.

Alkujaan 32 serkusta on vielä elossa 22. Näistä 15 oli päässyt mukaan tilaisuuteen, mikä oli todella hyvä saavutus, kun muistetaan, että 2 serkuista elää Kanadassa. Kokousta vietettiin Tarja Norin emännöimän maittavan ruokailun lisäksi pääaiheena vanhojen valokuvien tutkiminen, keräys, digitointi  ja tallennus.

Osallistujia oli pyydetty ottamaan mukaansa vanhoja valokuvia, joita paikan päällä oli mahdollisuus kaikkien  tutkiskella. Myös digitointi oli mahdollista paikalle järjestetyn skannauslaitteiston avulla. Päätettiin perustaa digitoitujen kuvien pankki, josta jokaisella on mahdollisuus kopioida haluamansa kuvat esim internetin välityksellä.

Muutakin  ohjelmaa oli tilaisuudessa tarjolla. Nostalgia-kuoron hieno esitys jätti jälkeensä mukavat tunnelmat. Esa Tuuri piti mielenkiintoisen yhteenvedon Päntäneen historiasta sitoen sitä muun maailman tapahtumiin ja Tuomo Tuuri lyhyesti viittasi suvun mahdollisiin laittomiin tapahtumiin, joita ei juurikaan ollut tullut sukua tutkiessa esiin.

Serkut istumassa vasemmalta Jussi Tuuri, Esa Tuuri, Pentti  Frösen, Juhani Tuuri, Tuomo Tuuri, Jaakko Tuuri.  Seisomassa vasemmalta Vuokko Väisänen, Olli Tuuri, Teija Lammi, Timo Tuuri, Paula Harju, Soilikki Suoranta, Tarja Nori, Loviisa Seppänen ja Sinikka Ala-Opas.

PS. Sukuhistoriaa Laihian ja Mustasaaren Hans Meijeristä Kauhavan ja Kauhajoen Tuureihin tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti